نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

توهم در كودكان در دسته اختلالات رواني طبقه بندي شده و انواع مختلفي دارد. بيشتر توهمات كودكان گذرا و موقتي بوده و خودبه‌خود از بين مي‌روند. از طرفي توهم كودكان ممكن است سازگار با خلق‌وخو يا ناسازگار باشد. هم‌چنين ممكن است توهم براي او خوشايند يا ناخوشايند باشد. اغلب توهمات مشاهده شده در كودكان زماني به وجود مي‌آيد كه كودك با عوامل استرس‌زا روبرو شده و دچار اضطراب است. گاهي شدت اين توهم‌ها به قدري است كه زندگي روزمره او را با مشكلاتي روبرو مي‌كند. و ممكن است زمينه‌اي از يك اختلال شديدتر باشد. علل، انواع، درمان توهم و نحوه بررسي كودك در ادامه مطلب آورده شده است. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: توهم در كودكان

توهم در كودكان

توهم احساساتي است كه توسط ذهن ايجاد شده و براي كودك واقعي مي‌نمايد، اما در حقيقت وجود ندارد. مي‌توان توهم را نوعي تحريف در احساسات به حساب آورد كه حواس پنج‌گانه فرد را درگير مي‌كند.

با توجه به منطقه مغزي درگير، توهم به انواع مختلفي تقسيم مي‌شود. بايد اشاره كنيم توهم در كودكان زماني تعريف مي‌شود كه كودك بتواند دنياي درون خود و محيط بيرون را از يكديگر تفكيك كند و متوجه تفاوت بين آن‌ها باشد.

سني كه كودك مي‌تواند بين رويا و واقعيت تفاوت قائل شود را معمولا سه سالگي در نظر مي‌گيرند. معمولا توهم در كودكان اتفاق رايجي است كه براي والدين و مراقبين كودكان پديده ترسناكي تلقي مي‌شود.

گفته مي‌شود تقريبا دو سوم كودكان ۹ تا ۱۱ ساله حداقل يك بار توهم را تجربه كرده‌اند. بيشتر موارد توهم در كودكان خطري نداشته و گذرا هستند و طي چند هفته يا چند ماه خودبه‌خود از بين مي‌روند.

انواع توهم در كودكان

همان‌طور كه بيان كرديم توهم احساسات غير واقعي هستند كه حواس پنج‌گانه كودك را درگير مي‌كنند. بنابراين انواع توهم را به دسته‌هاي زير تقسيم مي‌كنيم.

توهم بينايي

كودك شيء، فرد يا موجودي را مي‌بيند كه واقعا وجود ندارد. او از وجود مواردي سخن مي‌گويد كه توسط سايرين قابل مشاهده نيست ولي خودش آن‌ها را مي‌بيند.

توهم شنوايي

در اين نوع توهم، كودك صداهايي را مي‌شنود كه ديگران قادر به شنيدن آن‌ها نيستند. نوع بينايي و شنوايي توهم از انواع ديگر آن رايج‌تر هستند.

صداهاي شنيده شده توسط كودك ممكن است صداهاي تشويق‌كننده، تحسين‌كننده، انتقادي و دستوردهنده باشند. اگر توهم شنوايي، دستوري باشد ممكن است كودك را به انجام كارهاي خطرناك و آسيب‌زننده به خود يا ديگران امر كند.

توهم لامسه

كودك احساس مي‌كند موجودي روي بدنش راه مي‌رود مانند شكايت از خزيدن حشرات روي پوست. البته ممكن است به دنبال مصرف مواد مخدر مانند كوكائين در افراد بزرگسال نيز اين نوع توهم ايجاد شود.

توهم بويايي

استشمام بوها كه در حقيقت وجود ندارند. بوهايي كه به استشمام مي‌رسد، ممكن است بو خوش يا بو بدي مثل بو گوشت فاسد شده، بو ادرار و مدفوع و استفراغ باشد. شنيدن بو از طريق يك حفره يا هر دو حفره بيني و به صورت مداوم يا گاهي اوقات مي‌باشد.

توهم چشايي

شكايت از طعم‌هاي ناخوشايند مانند احساس طعم فلز در دهان. اين نوع توهم كمتر ديده مي‌شود.

علت توهم در كودكان

به طور معمول علت بيشتر توهم‌هاي دوران كودكي مربوط به دوره‌ها استرس و اضطراب است.

آسيب‌ها دوران كودكي مانند مرگ يكي از والدين، كمبود محبت، مورد آزارها جنسي و جسمي قرار گرفتن نيز مي‌تواند به ايجاد توهم در كودكان منجر گردد. براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي استرس در كودكان كليك كنيد.

استفاده از برخي داروها مانند استروئيدها و آنتي‌كولينرژيك‌ها، مصرف مواد مخدر توهم‌زا مانند حشيش، كوكائين، مواد افيوني و… مي‌تواند علت برخي توهم‌ها را شامل گردد.

تشنج‌ها، ميگرن، مشكلات عاطفي، اختلالات اضطرابي و اسكيزوفرني از ديگر علل ايجادكننده توهم‌ها هستند.

كودكان مبتلا به توهم چگونه ارزيابي مي‌شوند؟

قدم اول براي ارزيابي كودكان مبتلا به توهم، بررسي آن‌ها از نظر فيزيكي جهت رد علل پزشكي و بررسي عوامل رواني، فرهنگي و اجتماعي مرتبط با توهم است. ارزيابي رواني توسط متخصص روانشناس كودك انجام مي‌شود.

آزمايش‌ خون، آزمايش‌ها بررسي عملكردها كبد و كليه و تيروئيد و… ممكن است درخواست شود.

تصويربرداري مغزي جهت رد كردن ضربه به سر و هذيان انجام مي‌شود.

شناسايي علت توهم به درمان هرچه بهتر توهم كمك خواهد كرد.

درمان توهم در كودكان

گذرا و موقتي و بي‌خطر بودن از جمله ويژگي‌ها توهمات دوران كودكي است كه معمولا نيازي به درمان ندارند و خودبه‌خود بهبود مي‌يابند. درمان توهم در كودكان شامل دارودرماني و روان‌درماني است.

دارودرماني

داروها رايج در درمان توهم در كودكان شامل الانزاپين و رسپيريدون است. تركيب دارودرماني به همراه روان‌درماني نتايج بهتري براي فرد دارد.

روان‌درماني

آموزش و تقويت مهارت‌ها كودك، تشويق به گوش دادن به موسيقي، ورزش كردن، آواز خواندن و صحبت كردن با ديگران به درمان توهم كمك مي‌كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره تلفن 02191002360 با متخصصان كودك در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند صحبت كنيد.

منبع: توهم در كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/2  ] [ ۱۷ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب